You are currently viewing <strong>Μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι – και όμως γίνεται!</strong>

Μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι – και όμως γίνεται!

  • Post category:Νέα

Εάν αγαπάτε τα μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά ανησυχείτε πως «δεν κάνουν» για διαμέρισμα, αυτό το άρθρο μπορεί να σας εκπλήξει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος του τετράποδου φίλου σας δεν είναι το μόνο πράγμα που θα επηρεάσει την απόφασή σας. Πράγματι, πολλές ράτσες μεγάλων σκύλων ζουν καλύτερα στην εξοχή, απολαμβάνοντας στρέμματα ολόκληρα για βόλτες και παιχνίδι – αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι όλες οι φυλές έτσι!

Ακόμη και οι πιο «γιγάντιοι» σκύλοι μπορούν να απολαύσουν τη ζωή στο διαμέρισμα αρκεί να ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες τους, οι οποίες συχνά έχουν να κάνουν με την κάθε φυλή και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και όχι με το μέγεθός της.

Ποια είναι, λοιπόν, τα ιδανικά μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι;

5 ράτσες μεγάλων σκύλων για σπίτι που θα αγαπήσετε

Όπως είδαμε, υπάρχουν μεγάλα σκυλιά για σπίτι που μπορούν να ανταποκριθούν και σε έναν πιο «τεμπέλικο» τρόπο ζωής, απολαμβάνοντας ακόμα και λίγα τετραγωνικά!

Ποια είναι αυτά; Διαβάστε με προσοχή!

μεγαλόσωμα σκυλιά Labrador retriever για μέσα στο σπίτι

Labrador Retriever – Ο ορισμός της συντροφικότητας

Ό,τι και να πούμε για τα Labrador θα είναι λίγο – δεν είναι τυχαίο άλλωστε που εργάζονται ως σκύλοι υπηρεσίας για τυφλούς ή ανθρώπους με άλλες παθήσεις και θεωρούνται σκύλοι θεραπείας αλλά και διάσωσης.

Αν και τα Lab ανήκουν στην οικογένεια των Retrievers, είναι δηλαδή από τη φύση τους ιχνηλάτες, μπορούν κάλλιστα να περάσουν ευχάριστα την καθημερινότητά τους στο διαμέρισμα αρκεί να ο χρόνος που περνάτε μαζί τους να είναι ποιοτικός και να βγαίνετε μεγάλες βόλτες για εκτόνωση.

Και το καλύτερο; Θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και προστάτες των παιδιών!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: 6+1 Ράτσες σκύλων για παιδιά!

μεγαλόσωμα σκυλιά golden retriever για μέσα στο σπίτι

Golden Retriever – Η ιδανική παρέα

Σε πολύ παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και τα Golden Retriever, τα οποία από πολλούς θεωρούνται τα καλύτερα μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι.

Φυλή υψηλής νοημοσύνης, γεμάτη με υπομονή και κατανόηση, το GoldenRetriever είναι εξωστρεφές, αξιόπιστο και πρόθυμο, εύκολο στην εκπαίδευση και θα τα πηγαίνει τέλεια με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας αλλά και με άλλα ζωάκια.

Για εσάς που ψάχνετε ένα “Good Boy!”, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή!

μεγαλόσωμα σκυλιά boxer για σπίτι

Boxer – Η πιο κεφάτη μουσούδα

Τα Boxer ανήκουν στις βραχυκέφαλες φυλές (δηλαδή αυτές με την κοντή μουσούδα) και είναι επιρρεπή στις ακραίες θερμοκρασίες, είτε μιλάμε για πολλή ζέστη είτε για πολύ κρύο.

Πέρα από αυτό, όμως, ανήκουν στις πιο δημοφιλείς ράτσες μεγάλων σκύλων για σπίτι αφού, παρά το «σκληρό» παρουσιαστικό τους, τα μπόξερ είναι στην πραγματικότητα απίστευτα γλυκά σκυλιά που αγαπούν την προσοχή και ανταποκρίνονται εξαιρετικά καλά στα θετικά σχόλια.

Φυλή που σπάνια γαυγίζει και τα πάει καλά με τα παιδιά, σίγουρα αξίζει την προσοχή σας ακόμα κι αν μένετε σε σχετικά μικρό διαμέρισμα.

μεγαλόσωμα σκυλιά αγίου βερνάρδου για σπίτι

Αγίου Βερνάρδου – Ο γίγαντας της καρδιάς μας

Τα σκυλιά Αγίου Βερνάρδου είναι, εχμ… μεγάλα. Πολύ μεγάλα! Αν έχετε δει τις ταινίες «Μπετόβεν», τότε ξέρετε πως ανήκουν δικαιωματικά στα πιο μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι. Παρά το μεγάλο μέγεθός τους, όμως, τα SaintBernard είναι σκυλάκια προσεκτικά, ήμερα και ήρεμα, γεμάτα αγάπη.

Εφόσον έχουν το δικό τους μέρος για ύπνο, μερικά παιχνίδια και την ευκαιρία να κάνουν καθημερινές βόλτες, θα είναι χαρούμενα στο σπίτι.

Στην πραγματικότητα, ένα διαμέρισμα είναι εξίσου καλό για τη διαβίωσή τους όσο ένα μεγάλο σπίτι με αυλή!

μεγάλος δανός ράτσα σκύλου για σπίτι

Μεγάλος Δανός – Πιο μεγάλος, δε γίνεται!

Αν και μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο από 50 κιλά και να φτάνουν τα 90 εκατοστά σε ύψος, οι μεγάλοι Δανοί είναι ευγενικοί γίγαντες και ταιριάζουν εκπληκτικά στη ζωή σε διαμέρισμα λόγω της υπάκουης φύσης τους.

Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι οι GreatDanes είναι μία από τις 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για διαμερίσματα. Ήρεμος, ήσυχος και εύκολα εκπαιδεύσιμος, ο μεγάλος Δανός δεν θα ενοχλεί τους γείτονες, ούτε θα κάνει ζημιές – μια βόλτα στη γειτονιά συνήθως είναι αρκετή.

Ζουν άνετα τα μεγαλόσωμα σκυλιά σε ένα διαμέρισμα;

Το επιχείρημα ότι οι μεγαλόσωμοι σκύλοι ταλαιπωρούνται στα μικρά διαμερίσματα είναι ευρέως διαδεδομένο – κατά πόσο, όμως, είναι βάσιμο;

Η πραγματικότητα είναι πως η ευζωία των σκύλων εξαρτάται πολύ περισσότερο από τον χρόνο που περνάμε μαζί τους και την ποιότητά του, παρά από τα τετραγωνικά του σαλονιού μας – μεγάλα σκυλιά και ενεργητικότητα δεν πάνε απαραίτητα χέρι-χέρι!

Σήμερα γνωρίζουμε αρκετές «τεμπέλικες» μεγαλόσωμες φυλές, όπως τα Μαστίφ και οι Μεγάλοι Δανοί, καθώς και αρκετές πολύ ενεργητικές μικρόσωμες, όπως τα Τζακ Ράσελ.

Αυτό που έχει σημασία είναι να αξιολογήσουμε με ειλικρίνεια τη δική μας καθημερινότητα ώστε να επιλέξουμε έναν σκύλο που ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής μας, όποιος κι αν είναι αυτός.

Με άλλα λόγια, ακόμα και η πιο ενεργητική φυλή μπορεί να κοιμηθεί σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει εκτονωθεί ανάλογα – με άσκηση, τρέξιμο και παιχνίδι.

Παρομοίως, ακόμα και η πιο μεγάλη αυλή δεν θα είναι αρκετή αν δεν ασχολούμαστε καθόλου με τον σκύλο μας, όσο μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος κι αν είναι – ο μεγάλος χώρος δεν θα εξισορροπήσει την απουσία σας.

Διαβάστε κι αυτό: Μεσαία σκυλιά για σπίτι – 5 ράτσες μεγέθους… justright!

Τι πρέπει να προσέξω πριν επιλέξω μεγάλα σκυλιά για σπίτι;

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά στα οποία οφείλετε να εστιάσετε αν ψάχνετε ράτσες μεγάλων σκύλων για σπίτι.

Ενώ το μέγεθος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την προσωπικότητα του σκύλου. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά με υψηλά επίπεδα ενέργειας δεν είναι ιδανικά.

Το ίδιο ισχύει και για τις ράτσες σκύλων που είναι «ομιλητικές»: σκυλιά φύλακες που έχουν την τάση να γαυγίζουν πιθανότατα δεν θα τα πάνε πολύ καλά σε ένα διαμέρισμα.

Παράλληλα, ένα κυνηγόσκυλο που εκτρέφεται για συγκεκριμένη «δουλειά» θα δυσκολευτεί να μείνει μέσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι οι σκύλοι εργασίας είναι όχι μόνο εκπαιδευμένοι αλλά και γεννημένοι για να εργάζονται και να προσφέρουν, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου δεν μπορούν να αποδώσουν. Αυτά τα σκυλιά ταιριάζουν καλύτερα σε ένα σπίτι με αυλή.

Τα σκυλιά που είναι δυσαρεστημένα από τον τρόπο διαβίωσής τους θα χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένη γλώσσα του σώματος για να σας το δείξουν. Εάν δείτε το σκυλάκι σας να εμφανίζει σημάδια κατάθλιψης ή άγχους, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν ασκείται και δεν έχει τον χώρο που χρειάζεται για να είναι χαρούμενο.

Πού θα βρω μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι;

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και η εξειδικευμένη ομάδα του andreaskoutavakia.gr θα απαντήσει σε όλες τις απορίες σας γύρω από τα μεγαλόσωμα σκυλιά για σπίτι, τις τιμές και χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας προτού κάνετε το μεγάλο βήμα!