You are currently viewing Μεσαία σκυλιά για σπίτι – 5 ράτσες μεγέθους… just right!

Μεσαία σκυλιά για σπίτι – 5 ράτσες μεγέθους… just right!

  • Post category:Νέα

Ούτε πολύ μικρά, ούτε πολύ μεγάλα: στο άρθρο που ακολουθεί συγκεντρώσαμε 5 σκυλιά μεσαίου μεγέθους ιδανικά για σπίτι!

Διαβάστε προσεκτικά και ανακαλύψτε τις καλύτερες ράτσες μεσαίων σκύλων για σπίτι, τα βασικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της κάθε φυλής σε φροντίδα, εκπαίδευση και εκτόνωση, αλλά και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους για συντροφιά.

Ποιες ράτσες σκύλων θεωρούνται μεσαίου μεγέθους;

Υπάρχουν δεκάδες σκυλιά μεσαίου μεγέθους, ωστόσο δεν είναι όλα κατάλληλα για διαμέρισμα – κάποια έχουν έντονες απαιτήσεις εκτόνωσης και άθλησης, όπως για παράδειγμα πολλά κυνηγόσκυλα και ποιμενικά, οπότε καλύτερα είναι να ζουν στην εξοχή, σε σπίτια με αυλή ή κήπο!

Σε κάθε περίπτωση, σκύλος μεσαίου μεγέθους θεωρείται τυπικά κάποιος μεταξύ 40 και 60 εκατοστών σε ύψος και ελαφρύτερος από 25-30 κιλά σε βάρος (ανάλογα και με το φύλο).

Ακολουθούν τα αγαπημένα μας μεσαία σκυλιά για σπίτι! Ποιο θα επιλέξετε;

σκυλιά Poodle μεσαίου μεγέθους για σπίτι

Standard Poodle – Ένας έξυπνος αριστοκράτης

Φυλή με αριστοκρατική φήμη, το Poodle είναι έξυπνο και φιλικό, ικανό να «ευδοκιμήσει» εύκολα, αρκεί όμως να ικανοποιούνται οι ανάγκες του σε βόλτα και άθληση.

Πέρα από το περπάτημα, τα Poodle αγαπούν το παιχνίδι και το κολύμπι και είναι ευτυχισμένα όσο είναι απασχολημένα, χωρίς όμως να το… παρακάνουν και γι’ αυτό ανήκουν δικαιωματικά στη λίστα με τα ιδανικά σκυλιά μεσαίου μεγέθους για σπίτι.

Τα Poodle τα συναντάμε σε διάφορα μεγέθη, οπότε για τους ιδιοκτήτες που ψάχνουν μεσαίο σκυλί, το StandardPoodle είναι το ιδανικό: δεν ξεπερνά τα 45εκ σε ύψος και τα 15 κιλά σε βάρος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ανακαλύψτε τα ιδανικά μικρά σκυλιά για μέσα στο σπίτι!

μεσαία σκυλιά Δαλματίας για διαμέρισμα

Δαλματίας – Ένας «αθλητής» που αντέχει

Τα πασίγνωστα σκυλιά Δαλματίας, με τις χαρακτηριστικές μαύρες βούλες τους, είναι αφοσιωμένα, πιστά και στοργικά.

Σκυλάκια με ωραίο ανάστημα και αντοχές… μάλλον καλύτερες από τις δικές σας, δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούνται ως σκύλοι διάσωσης αλλά και ως φύλακες.

Μια θηλυκή Δαλματίας δεν θα ξεπεράσει τα 25 κιλά σε βάρος και τα 56-58 εκατοστά σε ύψος, κάνοντάς τη το ιδανικό σκυλάκι μεσαίου μεγέθους για ιδιοκτήτες που τους αρέσει τόσο το σπίτι όσο και η βόλτα!

cocker spaniel μεσαία σκυλιά για το σπίτι

Cocker Spaniel – Ιδανικός σκύλος ακόμα και για πρωτάρηδες

Τα Κόκερ Σπάνιελ ανήκουν στα πιο όμορφα μεσαία σκυλιά για σπίτι!

Ήσυχα, φιλικά και υπάκουα, με ένα καλό βούρτσισμα 2 φορές την εβδομάδα και κούρεμα 2-3 φορές τον χρόνο θα παραμείνουν πανέμορφα και μαζί σας θα απολαύσουν τόσο την ξεκούραση στον καναπέ όσο και τις μεγάλες βόλτες σας στα δάση και την εξοχή – μην ξεχνάτε ότι έχουν εκτραφεί άλλωστε ως κυνηγόσκυλα.

Διαβάστε κι αυτό: Τι πρέπει να ξέρω πριν πάρω σκύλο

shar pei μεσαία σκυλιά για το σπίτι

Shar Pei – Ο ανεξάρτητος

Αν ψάχνετε μεσαία σκυλιά για διαμέρισμα, τα Σαρπέι αξίζουν την προσοχή σας.

Τις χαρακτηριστικές «δίπλες» που κάνει το δέρμα τους τις ξέρουμε όλοι – αυτό που μπορεί να μη γνωρίζετε είναι ότι χρειάζονται φροντίδα για να μην εμφανιστούν λοιμώξεις από την τριβή, ειδικά γύρω από τα μάτια.

Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια πιστή φυλή, όπου το αρσενικό δεν ξεπερνά τα 30 κιλά και το θηλυκό τα 25 και η οποία θα αποφύγει όσο μπορεί την άσκηση και τη βόλτα!

schnauzer σκυλιά μεσαία για μέσα στο σπίτι

Standard Schnauzer – Υπάκουος αλλά πάντα έτοιμος

Όπως και με τα Poodle που είδαμε πριν, έτσι και τα Σνάουτσερ «βγαίνουν» σε διάφορα μεγέθη, με το StandardSchnauzer να αποτελεί μία από τις καλύτερες ράτσες σκύλων μεσαίου μεγέθους για σπίτι, χωρίς να ξεπεράσει τα 50 εκατοστά σε ύψος και τα 20 κιλά σε βάρος.

Ενεργός και εξαιρετικός φύλακας, αποπνέει διαρκώς μια επαγρύπνηση χωρίς υπερβολές όμως: πρόκειται για φυλή που αγαπά τα παιδιά και δεν χρειάζεται πάνω από 1 ώρα άσκησης την ημέρα.

Furtherreading: 6+1 Ράτσες σκύλων για παιδιά!

Γιατί να επιλέξετε σκυλιά μεσαίου μεγέθους για σπίτι;

Οι λόγοι που οι ράτσες σκύλων μεσαίου μεγέθους είναι τόσο δημοφιλείς, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, είναι αρκετοί.

Αρχικά, αν και τα μικρόσωμα σκυλάκια θεωρούνται από πολλούς γλυκά και παιχνιδιάρικα, δεν είναι λίγες οι ράτσες που όσο μέγεθος τους λείπει το αναπληρώνουν σε ταπεραμέντο.

Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας ορισμένων τεριέ, όπως τα Yorkshire και τα West Highland, ενδέχεται να είναι αρκετά δυναμικός για κάποιους.

Στο άλλο άκρο, μια οικογένεια με μικρά παιδιά μπορεί να φοβάται πως ένας «αγαθός γίγαντας» μεγάλου μεγέθους μπορεί άθελά του να τραυματίσει το παιδί τρέχοντας ή παίζοντας.

Για τους λόγους αυτούς, τα μεσαία σκυλιά κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Είστε σε αναζήτηση της ιδανικής ράτσας μεσαίου μεγέθους για σπίτι;

Στο andreaskoutavakia.gr θα βρείτε υγιή κουταβάκια με πιστοποιήσεις, ελληνικό βιβλιάριο και τσιπαρισμένα!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και αποκτήστε το σκυλάκι των ονείρων σας!