You are currently viewing Ο σκύλος είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Ο σκύλος είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

  • Post category:Νέα

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και όχι άδικα, καθώς έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι είναι πάντα εκεί για τους οικείους του τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα. Επιπλέον, χαρίζει απλόχερα την αγάπη του χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα. Δεν είναι τυχαίο πως πάρα πολλοί χαρακτηρίζουν την αγάπη του σκύλου για τον άνθρωπο ως τον ορισμό της ανιδιοτελούς αγάπης!

Όσοι έχουν βιώσει/βιώνουν αυτή την αγάπη ξέρουν πολύ καλά πόσο ωραίο συναίσθημα είναι και κανείς τους δεν το έχει μετανιώσει ούτε λεπτό για την επιλογή τους να αποκτήσουν έναν ή περισσότερους σκύλους. Από την άλλη, για όσους δεν έχουν σκύλο στο σπίτι τους, ποτέ δεν είναι αργά να κάνουν το συγκεκριμένο “βήμα” και θα διαπιστώσουν πόσο όμορφη, αληθινή και αγνή αγάπη θα λάβουν.

Παρακάτω θα δούμε κάποιους βασικούς λόγους για τους οποίους ο σκύλος θεωρείται δικαίως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Δεν θα νιώσετε ούτε μία φορά ανεπιθύμητοι

Με τόση αγάπη που θα παίρνετε κάθε μέρα από τον σκύλο σας, δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να νιώσετε μη αγαπητός ή ότι δεν σας συμπαθούν. Κάθε μέρα ξεχωριστά θα νιώθετε ότι σας δίνουν όλη την αγάπη του κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, αγαπάτε και εσείς περισσότερο και όλο αυτό μόνο καλό μπορεί να φέρει.

Ο σκύλος είναι ευτυχισμένος όταν κάνει τον ιδιοκτήτη του ευτυχισμένο

Χωρίς υπερβολή, ο σκύλος θα μπορούσε εύκολα να παρομοιαστεί με μία μηχανή που “παράγει” αγάπη και χαρά. Κάθε μέρα η μόνη του έγνοια είναι να σου δείχνει πόσο σ’ αγαπάει, να σε κάνει χαρούμενο και να σου ανεβάζει το κέφι. Όταν καταλάβει ότι το καταφέρνει, τότε και αυτός είναι ευτυχισμένος και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Κάθε μέρα σας περιμένει και μία υπέροχη υποδοχή

Πόσες φόρες άραγε έχετε δει σε ταινίες ο σκύλος να περιμένει τον ιδιοκτήτη του να σχολάσει και να γυρίσει σπίτι; Είναι κάτι που πραγματικά συμβαίνει και είναι από τα ωραιότερα συναισθήματα. Τι καλύτερο από το να γυρνάτε σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα και ο σκύλος σας να τρέχει καταπάνω σας και να σας γεμίζει με αγκαλίες και φιλιά! Στο κάτω κάτω είναι και ακόμα ένας λόγος για να θέλετε πως και πως να σχολάσετε.

Βγάζει προς τα έξω τον καλύτερο σας εαυτό

Η καθημερινή συμβίωση με έναν σκύλο αποδεδειγμένα σας κάνει καλύτερο και πιο ευαίσθητο άνθρωπο. Λαμβάνοντας τόση αγάπη σας μαθαίνει και εσάς να δίνετε αγάπη με τη σειρά σας στους άλλους και στα ζώα φυσικά. Γενικότερα, η ζωή με έναν σκύλο σας κάνει να βλέπετε την ζωή με άλλο μάτι, πιο αισιόδοξα και πάνω από όλα να εκτιμάτε το κάθε τι.

Αισθάνονται πότε δεν είστε καλά & ξέρουν πως να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα

Είναι, επίσης, ευρέως διαδεδομένο πως ο σκύλος καταλαβαίνει αν είστε κακόκεφοι, στεναχωρημένοι, ακόμα και αν πονάτε. Αμέσως αναλαμβάνει δράση και με τον δικό του μοναδικό τρόπο σας κάνει να νιώθετε καλύτερα και να ξεχνάτε ό,τι σας προβληματίζει.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως ο σκύλος, αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, είναι σε θέση να προλαβαίνει άσχημες καταστάσεις, όπως κρίσεις πανικού και επιληψίας. Γνωρίζει πότε ξεκινάει μία τέτοια κρίση και τι να κάνει προκειμένου να την θέσει υπό έλεγχο. Εν ολίγοις, ο σκύλος μας είναι ο φύλακας άγγελος μας όταν χρειάζεται.

Ρισκάρουν την ζωή τους για εσάς

Ο σκύλος σας αγαπάει και σας εμπιστεύεται τόσο τυφλά που δεν διστάζει δευτερόλεπτο να ρισκάρει την ζωή του για εσάς αν διαισθανθεί ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα, όπου ο σκύλος θυσιάζεται για να σώσει τον ιδιοκτήτη του ή και ολόκληρη την οικογένεια του.

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που ο σκύλος ορθώς θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Αξίζει και σε εσάς να νιώσετε το πως είναι να έχετε έναν σκύλο και να σας αγαπάει ανιδιοτελώς, αν φυσικά δεν έχετε ήδη έναν.

Ο Ανδρέας Κουταβάκια διαθέτει 30+ διαφορετικές ράτσες σκύλων ανάλογα με το τι ακριβώς θέλετε και ψάχνετε. Το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ θα βρείτε τον επόμενο καλύτερο σας φίλο και μάλιστα παντοτινό!