You are currently viewing 6+1 Ράτσες σκύλων για παιδιά!

6+1 Ράτσες σκύλων για παιδιά!

  • Post category:Νέα

Τα αποτελέσματα των ερευνών είναι απόλυτα: το να μεγαλώνει ένα παιδί συντροφιά με κατοικίδιο έχει απίστευτα πλεονεκτήματα που θα επηρεάσουν θετικά όλη του τη ζωή!

Ποια είναι, όμως, τα καλύτερα σκυλιά για παιδιά;

Τι πρέπει να προσέξει μια οικογένεια προτού αποκτήσει το νέο της τετράποδο μέλος και ποια είναι τα πιο φιλικά σκυλιά που θα ανταπεξέλθουν στις «δυσκολίες» της συμβίωσης με ένα νήπιο;

Συγκεντρώσαμε για εσάς 7 ράτσες σκύλων ιδανικές για παιδιά κάθε ηλικίας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Πάμε να τις δούμε;

λαμπραντόρ με παιδία

Labrador Retriever – πρώτο στη λίστα και στις καρδιές μας

Υπομονετικά και στοργικά, τα Λαμπραντόρ θεωρούνται από πολλούς τα πιο καλόψυχα σκυλιά. Η ευγενική τους φύση τα καθιστά ιδανικούς φίλους για παιδιά όλων των ηλικιών, είτε μιλάμε για μωρά, είτε για νήπια, είτε για εφήβους.

Η αξιοπιστία των Λαμπραντόρ είναι δεδομένη και με λίγο παραπάνω παιχνίδι την ημέρα θα ταιριάξουν αμέσως σε κάθε οικογένεια!

Golden Retriever – η υπομονή σε όλο της το μεγαλείο

Τα Golden Retriever είναι εξαιρετικά υπομονετικά ζώα, γεγονός που τα κατατάσσει στις καλύτερες ράτσες σκύλων για παιδιά. Αγαπούν το παιχνίδι και την άσκηση, αλλά μπορούν επίσης να ξαπλώσουν δίπλα σας και να χαλαρώσουν με τις ώρες.

Σκυλάκια έξυπνα και πιστά, που αγαπούν την ανθρώπινη επαφή και μαθαίνουν γρήγορα, τα Golden Retriever θα γίνουν ο αγαπημένος φίλος κάθε παιδιού, χωρίς αμφιβολία!

γαλλικό bulldog με παιδία

French Bulldog – για τα παιδάκια που απολαμβάνουν την ξάπλα

Αν ψάχνετε ράτσες σκύλων κατάλληλες για παιδιά που αγαπούν την ξεκούραση και τη χαλάρωση, τότε τα γαλλικά bulldog πρέπει οπωσδήποτε να τα σκεφτείτε.

Η συγκεκριμένη φυλή όχι μόνο τα πάει εξαιρετικά με τα παιδάκια, αλλά ζει και αρμονικά σε μικρά σπίτια και διαμερίσματα, χωρίς υψηλές απαιτήσεις σε άσκηση.

pug με παιδιά

Pug – ευγενική ιδιοσυγκρασία χωρίς απρόβλεπτες συμπεριφορές

Παιχνιδιάρικα και προσαρμοστικά, τα Pug είναι εξαιρετική συντροφιά για τα παιδιά.

Όχι μόνο είναι ήσυχα (και έτσι δεν τρομάζουν τα μωρά), αλλά κατανοούν και την ευθραυστότητα των μικρών μας φίλων, προσαρμόζοντας τις κινήσεις τους ανάλογα. Τέλος, πρόκειται για φυλή που ζει άνετα σε διαμέρισμα, γεγονός που μπορεί να σας εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ανακαλύψτε τα καλύτερα μικρά σκυλιά για μέσα στο σπίτι

poodle με παιδία

Poodle – τα καλύτερα μικρά σκυλιά για παιδιά

Αν και συνήθως τα μικρόσωμα σκυλάκια έχουν πιο έντονο ταπεραμέντο σε σύγκριση με τους «αγαθούς γίγαντες» της λίστας μας, τα Poodle δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Έμπιστα και υπάκουα, τα Poodle, γνωστά και ως κανίς, τα πάνε καλά με όλους τους ανθρώπους (ενήλικες και παιδιά) καθώς και με τα άλλα ζωάκια.

Shih Tzu με παιδιά

Shih Tzu – μικρόσωμα σκυλιά φιλικά με τα παιδιά

Μία ακόμα μικρή σε μέγεθος φυλή που τα πηγαίνει όμως εξαιρετικά με νήπια και μικρά παιδιά είναι και τα Sih Tzu.

Στοργικό και τολμηρό, ένα Shih Tzu ενδέχεται να χρειαστεί εκπαίδευση και υπομονή στην αρχή, αλλά σύντομα θα γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας! Και το καλύτερο; Ανήκει στις ράτσες που δεν μαδάνε, χαρακτηριστικό που τα κάνει ιδανική επιλογή για παιδάκια με αλλεργίες.

Διαβάστε επίσης: Σκυλιά για διαμέρισμα που δεν μαδάνε: 4+1 ράτσες χωρίς τριχόπτωση!

Beagle με παιδιά

Beagle – ράτσες σκύλων για παιδιά που αγαπούν το έντονο παιχνίδι

Χαρούμενα και ενεργητικά, τα Beagle είναι από τα πιο φιλικά σκυλιά στη λίστα μας.

Η συγκεκριμένη ράτσα έχει εκτραφεί για να κυνηγά, που σημαίνει ότι απολαμβάνει τη ζωή ως μέλος μιας ομάδας, μιας οικογένειας, και προτιμά να παίξει παρά να ξαπλώσει στον καναπέ. Αν είστε σίγουροι πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην εκπαίδευσή του, τότε το Beagle είναι το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς – όπως ο Snoopy!

Ψάχνω ράτσες σκύλων (μικρόσωμα) για παιδιά – τι να προσέξω;

Σε αυτό το άρθρο είδαμε αρκετές ράτσες σκύλων για παιδιά, τόσο μεγαλόσωμες για τις οικογένειες που ο ελεύθερος χώρος δεν αποτελεί εμπόδιο όσο και μικρόσωμες/μεσαίου μεγέθους.

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, είναι πως τα σκυλάκια δεν είναι σε καμία περίπτωση παιχνίδι.

Η απόκτηση σκύλου αποτελεί μεγάλο βήμα και δέσμευση για πολλά χρόνια, και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε σαν αντικείμενο ή δώρο Χριστουγέννων που θα «ξεχάσετε» εάν το παιδί σας το βαρεθεί.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά της οικογένειας είναι αρκετά ώριμα ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει να φροντίζουν και να ζουν μαζί με έναν σκύλο και προσπαθήστε να τους δώσετε από νωρίς να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι κι αυτά υπεύθυνα για την περιποίηση και τη φροντίδα του.

Τελικά, ποια είναι τα καλύτερα σκυλιά για παιδιά;

Τα πιο καλόψυχα σκυλιά, όπως τα Labrador και τα Golden Retriever, είναι συνήθως οι πιο κατάλληλες ράτσες σκύλων για παιδιά.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, βέβαια, εφόσον είστε διατεθειμένοι να εκπαιδεύσετε τόσο τα σκυλιά να συνυπάρχουν με τα παιδιά, όσο και τα παιδιά να συνυπάρχουν με τα σκυλιά, δεν θα έχετε πρόβλημα.

Η επίβλεψη είναι πάντα 100% απαραίτητη ώστε να βεβαιωθείτε ότι και το σκυλάκι είναι υπάκουο αλλά και το παιδάκι προσεκτικό με τι κινήσεις του για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα.

Αν όλα γίνουν σωστά, τότε όλες οι ράτσες σκύλων είναι ιδανικές για παιδιά!