You are currently viewing Τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν όσοι έχουν σκύλο για κατοικίδιο

Τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζουν όσοι έχουν σκύλο για κατοικίδιο

  • Post category:Νέα

Είναι γνωστό πως το να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο και να μοιράζεται τη συντροφιά του είναι υπέροχο και βοηθάει πολύ τον άνθρωπο σε πολλούς τομείς. Άλλωστε, ποιος δεν κατακλύζεται από όμορφα συναισθήματα όταν αγαπάει και φροντίζει το κατοικίδιό του;

Ωστόσο, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη περίπτωση του σκύλου ως κατοικίδιο, καθώς τα οφέλη του να έχει κάποιος σκύλο είναι πάρα πολλά. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο σκύλος θεωρείται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Πάμε, λοιπόν, παρακάτω να δούμε ποια είναι τα οφέλη αυτά:

Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα – Αρρωσταίνετε λιγότερο συχνά

Τα σκυλιά έχουν έναν μεγάλο αριθμό βακτηρίων, κάτι που σημαίνει πως αυτά μεταφέρονται και στους ανθρώπους μέσα στο σπίτι, καθώς οι επαφές αναμφίβολα είναι πάρα πολλές. Αυτό έχει ως συνέπεια οι άνθρωποι να αποκτούν ανοσία και επομένως να μην αρρωσταίνουν τόσο εύκολα όσο αν δεν είχαν σκύλο για κατοικίδιο.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις αλλεργίες. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα άτομα που έχουν σκύλο για κατοικίδιο έχουν λιγότερες πιθανότητες είτε να αναπτύξουν αλλεργίες είτε να επηρεάζονται από κάποιες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα μίας έρευνας, η οποία έδειξε πως κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης λαμβάνει χώρα μία ανταλλαγή βακτηρίων μεταξύ της γυναίκας και του σκύλου που οδηγεί στο νεογέννητο παιδί να είναι ανθεκτικότερο σε αλλεργίες.

Καρδιά πιο δυνατή και γερή

Ακούγεται απίθανο και υπερβολικό, αλλά είναι αλήθεια πως η φροντίδα και το χάιδεμα στον σκύλο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πόση ευφορία και γαλήνη νιώθουμε ότι χαϊδεύουμε και παίζουμε με τον σκύλο μας. Επιπλέον, επίσημες έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν σκύλο για κατοικίδιο έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από καρδιακή προσβολή και ότι έχουν μειωμένη χοληστερόλη.

Σκύλος, ο καλύτερος ανιχνευτής καρκίνου

Οι σκύλοι διαθέτουν την ικανότητα της διάγνωσης του καρκίνου στο ανθρώπινο σώμα. Σίγουρα έχει φτάσει στα αυτιά σας μία ιστορία ενός σκύλου που έγλειφε ή μύριζε συχνά πυκνά μία ελιά στο σώμα του ιδιοκτήτη του. Υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες επιβεβαιωμένες ιστορίες και μάλιστα όσοι ιδιοκτήτες το κατάλαβαν και έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις έγκαιρα, κατάφεραν και θεραπεύτηκαν, καθώς το καρκίνωμα βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο.

Επιστήμονες ανά τον κόσμο βασίστηκαν πάνω στην ικανότητα αυτή των σκύλων και εκπαιδεύουν τους τετράποδους φίλους προκειμένου να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το ποσοστό επιτυχίας αναγνώρισης καρκίνου σε ανθρώπινο σώμα.

Το αντίδοτο της κατάθλιψης – Θα είστε πιο χαρούμενοι

Αναφορικά με την κατάθλιψη, υπάρχουν δύο δεδομένα. Πρώτον, αυτοί που έχουν σκύλο για κατοικίδιο έχουν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη συγκριτικά με αυτούς που δεν έχουν σκύλο. Δεύτερον, άτομα που υπέφεραν ήδη από κατάθλιψη κατάφεραν και την νίκησαν χάρη στη βοήθεια του τετράποδου φίλου τους που του προσφέρει τόση ευτυχία.

Επίσης, έχει αποδειχθεί πως ακόμα και το απλό κοίταγμα και η συναναστροφή με σκύλο βοηθάει στην αύξηση της ουσίας οξυτοκίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ψυχική υγεία και την ευεξία των ανθρώπων.

Αφορμή για (χαλαρή) γυμναστική

Ο σκύλος χρειάζεται προσοχή και φροντίδα σε καθημερινή βάση, καθώς έχει τις δικές του ανάγκες. Μία από αυτές είναι ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης του να τον βγάζει βόλτα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αυτόματα, αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης καθημερινά καλύπτει μία άκρως σεβαστή απόσταση και άρα κάνει και τη γυμναστική του. Μπορεί το περπάτημα να μην είναι όσο αποτελεσματικό είναι το τρέξιμο, αλλά και αυτό βοηθάει αρκετά τη καρδιά, το δέρμα και γενικότερα την υγεία μας.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε και το γεγονός ότι αυτές οι συχνές βόλτες βοηθούν και στη κοινωνικότητα όσων έχουν σκύλο. Όλοι μας έχουμε δει ιδιοκτήτες σκύλων να μιλάνε μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν απόψεις για τους σκύλους την ώρα της βόλτας τους.

Αύξηση της αποδοτικότητας στην εργασία

Είναι αποδεδειγμένο πως όσοι άνθρωποι παίρνουν τακτικά τον σκύλο τους μαζί τους στον χώρο εργασίας τους, η αποδοτικότητα τους έχει ανεβεί και μάλιστα πολύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η παρουσία του σκύλου εν ώρα εργασίας βοηθάει στο να αποβάλλουμε το στρες που δημιουργείται από τον φόρτο εργασίας που ενδεχομένως έχουμε. Υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε με τον σκύλο στο διάλειμμά μας και αυτό μας βοηθάει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας συγκεντρωμένοι. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Γενικά, η ζωή έχει καλύτερη «γεύση» μαζί με έναν σκύλο

Το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο αν έχεις σκύλο για κατοικίδιο. Φρόντιζε και αγάπησε τον σκύλο σου και να είσαι σίγουρος πως θα σου το ανταποδώσει πίσω πολλές φορές παραπάνω. Ακόμη, ο σκύλος μπορεί να έχει και την ιδιότητα του ψυχολόγου. Είναι γνωστό πως μιλάμε στον σκύλο μας και του εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας, αλλά και τα προβλήματα μας, αυτός θα είναι πάντα εκεί να μας ακούσει και να μας ηρεμήσει με μία ζεστή αγκαλιά.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να έχουμε έναν σκύλο στη ζωή μας, καθώς βελτιώνει τόσο τη ψυχική όσο και τη σωματική μας υγεία. Όσοι, λοιπόν, δεν έχετε μέχρι τώρα έναν σκύλο στο σπίτι, μην χάνετε χρόνο και βρείτε μέσα από την ποικιλία σε ράτσες που διαθέτει ο Ανδρέας Κουταβάκια ποιος σκύλος ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και αποκτήστε τον.