You are currently viewing Τι πρέπει να ξέρω πριν πάρω σκύλο

Τι πρέπει να ξέρω πριν πάρω σκύλο

 • Post category:Νέα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις σκύλο.

Καλός ιδιοκτήτης είναι ο συνειδητοποιημένος ιδιοκτήτης – και μόνο αν γνωρίζεις… όλη την αλήθεια, θα κάνεις αυτό το βήμα με σιγουριά και δεν θα τα παρατήσεις με την πρώτη αναποδιά.

Είναι αλήθεια: τα σκυλάκια, ειδικά τα κουταβάκια, έχουν απαιτήσεις.

Δες, λοιπόν, τι πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις σκύλο:

 • Μπορεί να μασουλήσει τα αγαπημένα σου πράγματα
 • Μπορεί να λερώσει το σπίτι ή να το γεμίσει τρίχες
 • Χρειάζεται χρήματα για εμβόλια, κτηνίατρο, τσιπ
 • Θέλει εκπαίδευση και εκτόνωση
 • Θέλει βόλτες και παιχνίδια
 • Χρειάζεται κοινωνικοποίηση
 • Χρειάζεται όρια και κανόνες

Είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις χώρο, χρόνο, χρήματα και την προσοχή σου σε ένα σκυλάκι;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Συνέχισε να διαβάζεις και δες τι προσφέρει ο σκύλος στον άνθρωπο.

Διάβασε κι αυτό: Ποια ράτσα σκύλου μου ταιριάζει;

θετικά του να έχεις σκύλο

4+1 λόγοι για να πάρεις σκύλο

Τα θετικά του να έχεις σκύλο δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Πολλοί είναι αυτοί που θα μιλήσουν για τις τρίχες, τη μυρωδιά, τα έξοδα, την ευθύνη – και είναι αλήθεια, η απόκτηση ενός τετράποδου δεν είναι «παίξε-γέλασε».

Τα πλεονεκτήματα, όμως, που θα προσφέρει ένα κουταβάκι στη ζωή σου είναι πολύ περισσότερα.

Αν ακόμα το σκέφτεσαι, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Συγκεντρώσαμε τους 5 βασικότερους λόγους για τους οποίους πραγματικά αξίζει να αποκτήσεις κατοικίδιο.

Δες γιατί να πάρεις σκύλο:

 1. Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Αναρωτιέσαι τι προσφέρει ο σκύλος στον άνθρωπο; Τα συναισθηματικά οφέλη είναι τόσα πολλά: συντροφικότητα, χαρά, τρυφερότητα… τόσα πολλά συναισθήματα και όλα τους τόσο θετικά που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν όλη μας τη ζωή.

 1. Ένα σκυλάκι μπορεί να μας κρατήσει σε φόρμα

Εντάξει, ένα pug κουταβάκι ή ένα γαλλικό bulldog που προτιμά να κοιμάται ίσως όχι και τόσο πολύ (αστειευόμαστε φυσικά), αλλά τα περισσότερα σκυλάκια θα μας παρακινήσουν να αθληθούμε και να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας!

 1. Τα σκυλάκια μας κάνουν πιο κοινωνικούς

Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν: στη βόλτα θα πιάσεις πάντα την κουβέντα με κάποιον άλλο ιδιοκτήτη για να συζητήσετε τα… καμώματα αλλά και τα επιτεύγματα των σκύλων σας!

 1. Ένα κουταβάκι θα μας απαλλάξει από το στρες

Πολλαπλές έρευνες σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει πως τα σκυλιά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα στρες, να προλάβουν μια κρίση πανικού και γενικότερα να σταθούν στο πλευρό όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

 1. Ο σκύλος είναι απίστευτη συντροφιά για τα παιδιά

Ο ρόλος που μπορεί να παίξει ένα σκυλάκι στη ζωή τις παιδιού είναι καθοριστικός. Το να μεγαλώνουν παιδιά και σκυλιά μαζί κάτω από την ίδια στέγη θα γίνει αφορμή να μάθει ένα παιδί από μικρή ηλικία τι σημαίνει φιλία, φροντίδα, υπευθυνότητα.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Βρες τις ιδανικές ράτσες σκύλων για παιδιά

επιλογή σκύλου

Επιλογή πρώτου σκύλου – τι να προσέξω αν δεν έχω εμπειρία με τα σκυλάκια;

Όσον αφορά την επιλογή ράτσας για πρώτο σκύλο, είναι αλήθεια πως μερικές φυλές είναι πιο απαιτητικές από άλλες.

Όταν μιλάμε για απαιτητικές ράτσες μπορεί να αναφερόμαστε τόσο στην εκπαίδευση που χρειάζονται, την άθληση και την εκτόνωση που απαιτούν σε καθημερινή βάση, ακόμα και τις ανάγκες τους σε τροφή ή παιχνίδι.

Πράγματι, φυλές όπως τα Labrador και τα Beagle έχουν πιο έντονη την ανάγκη να τρέξουν, να εξερευνήσουν και να μάθουν, που σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετά ερεθίσματα και ιδιοκτήτες έτοιμους να… τα δώσουν όλα!

Αντίθετα, κάποιες πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων ενδέχεται να τα περνούν καλύτερα στο διαμέρισμα, απολαμβάνοντας μαζί σου την αγαπημένη σου σειρά. Ένα σκυλάκι πιο «καλόβολο» είναι σίγουρα καλή επιλογή πρώτου σκύλου.

Διάβασε κι αυτό: Τα καλύτερα μικρά σκυλιά για μέσα στο σπίτι

Από πού να πάρω σκύλο;

Εφόσον αποφασίσεις να κάνεις το μεγάλο βήμα και να πάρεις το σκυλάκι που τόσο θέλεις, πρέπει να δώσεις πολλή προσοχή και στον τρόπο που θα το αποκτήσεις!

Το από πού θα πάρεις σκύλο παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η λάθος επιλογή να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως η κακή υγεία του ζώου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ψυχολογικά και οικονομικά για σένα, αλλά και για το ίδιο το ζωάκι), σε προβλήματα συμπεριφοράς, αλλά και στη διαιώνιση του προβλήματος των puppy mills και των ιδιωτικών (παράνομων) γεννήσεων.

Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, πρέπει να εμπιστευθείς έναν εξειδικευμένο εκτροφέα της ράτσας που θέλεις ή το andreaskoutavakia.gr, που διαθέτει νόμιμη άδεια πώλησης κύνων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Μόνο έτσι μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι το κουταβάκι που θα αγοράσεις είναι εμβολιασμένο, αποπαρασιτωμένο, απογαλακτισμένο, τσιπαρισμένο και με ελληνικό βιβλιάριο υγείας!

Τελικά, τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάρω σκύλο;

Σίγουρα, όπως είδαμε έως τώρα, τα σκυλάκια δεν είναι παιχνίδια.

Έχουν σχεδόν τις ίδιες απαιτήσεις που έχει κι ένα μικρό παιδί, χρειάζονται φροντίδα, αγάπη, παιχνίδι και υπευθυνότητα.

Αν, όμως, είσαι διατεθειμένος να τους χαρίσεις απλόχερα την αγάπη σου, τότε το μόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις σκύλο είναι το andreaskoutavakia.gr!