κόκερ σπάνιελ κουτάβια

38

43

cm

12

15

kg

36

41

cm

11

14

kg

12

15

έτη

Αγγλία

Στοργικό, Ήσυχο, Παιχνιδιάρικο, Φιλικό, Έμπιστο, Εκπαιδεύσιμο

Κουτάβια: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες

Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η ράτσα Cocker Spaniel έχει προγόνους από την Ισπανία, αλλά η χώρα στην οποία αναπτύχθηκαν και έγιναν γνωστά, είναι η Αγγλία.
Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές και παλιές φυλές στον κόσμο, ένα σκυλί δραστήριο και φιλικό που ζει μέσα από την ανθρώπινη συντροφιά χωρίς να θέλει τίποτα άλλο πέρα από το να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του.
Μικρόσωμα και γρήγορα, τα καταφέρνουν με φράχτες και πυκνούς θάμνους, χαρακτηριστικό που κάνει τα Κόκερ Σπάνιελ εξαιρετικά κυνηγόσκυλα – γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, εκτράφηκαν!
Ψάχνετε Κόκερ Σπάνιελ κουτάβι για αγορά αλλά δεν είστε ακόμα σίγουροι αν αυτή η φυλή σας ταιριάζει;
Στο andreaskoutavakia.gr θα μάθετε τα πάντα για τα Κόκερ: χαρακτηριστικά και χαρακτήρας, πληροφορίες για την ανάπτυξή τους, πόσα χρόνια ζουν αλλά και ό,τι άλλο θα σας βοηθήσει να πάρετε τη μεγάλη απόφαση!
Συνεχίστε την ανάγνωση και ενημερωθείτε για την αγορά Κόκερ Σπάνιελ, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα αυτού του στοργικού και φιλικού σκύλου.

Κόκερ Σπάνιελ – Χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν

Υπάκουα πλάσματα, ευκίνητα και με βλέμμα γεμάτο αγάπη, τα Κοκεράκια είναι πάντα πρόθυμα να παίξουν μαζί σας αλλά και να ξεκουραστούν στην αγκαλιά σας!
Όσον αφορά την ανάπτυξη των Κόκερ Σπάνιελ, πρόκειται για ράτσα μεσαίου μεγέθους, που μπορεί να φτάσει τα 12-15 κιλά σε βάρος και τα 38-43 εκατοστά σε ύψος κατά μέσο όρο.
Το μακρύ τρίχωμά τους θέλει ένα καλό βούρτσισμα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, αλλά και κούρεμα 2-3 φορές τον χρόνο για να παραμένει μεταξένια και υγιής.

Κόκερ Σπάνιελ – Χαρακτήρας & ταπεραμέντο ενός έμπιστου φίλου

Τα κουτάβια Κόκερ θεωρούνται ιδανικά ως κατοικίδια, καθώς τα πάνε καλά τόσο με παιδιά όσο και με άλλα ζωάκια, ενώ παραμένουν πάντα χαρούμενα, κουνάνε μονίμως την ουρά τους και είναι πάντα πρόθυμα για βόλτα.
Εκπαιδεύονται εύκολα, αφού δεν είναι μόνο έξυπνα αλλά και γεμάτα όρεξη για μάθηση – ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που παίρνετε σκύλο, ένα κουτάβι Κόκερ θα σας βοηθήσει και δεν θα πέσετε από νωρίς στα βαθιά!
Γενικώς, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ενεργητικό σκύλο, του οποίου η άσκηση/εκπαίδευση διαρκεί 1-2 ώρες καθημερινά. Φυσικά, αν διαρκέσει παραπάνω, δεν θα πει όχι! Εννοείται πως συμμετέχει με χαρά σε όλες τις οικογενειακές δραστηριότητες και αν μπορείτε να βρείτε έναν χώρο όπου θα «ξεδίνει» και χωρίς λουρί, θα σας αγαπά ακόμα περισσότερο!

Πόσα χρόνια ζουν τα Κόκερ Σπάνιελ & τι προβλήματα υγείας ενδέχεται να παρουσιάσουν;

Το προσδόκιμο ζωής των Κόκερ Σπάνιελ υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 12 με 15 χρόνια, ηλικία που φτάνουν συνήθως και άλλες φυλές, όπως τα Πεκινουά και τα Beagle.
Αναφορικά με την υγεία ενός Cocker Spanier σκύλου, ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι η μόλυνση στα αυτιά λόγω του μεγάλου μεγέθους τους – χρειάζεται να αφιερώνετε λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να τα καθαρίζετε προσεκτικά για να αποφύγετε ωτίτιδες.
Επίσης, όπως και οι περισσότερες ράτσες, ενδέχεται να εμφανίσει κάποια οφθαλμική διαταραχή και δυσπλασία στο ισχίο.
Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία κατά βάση υγιή φυλή, που πιο συχνά πεθαίνει από γηρατειά παρά από κάποια ασθένεια.

Fun Facts

• Υπάρχουν 2 τύποι Cocker Spaniel, το αγγλικό και το αμερικάνικο. Οι λάτρεις και των δύο διαφωνούν σχετικά με το ποιος τύπος είναι ο πρωτότυπος!
• Οι πατούσες των σκύλων Cocker Spaniel είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν οι σόλες των πρώτων παπουτσιών για βάρκες και σκάφη. Την ιδέα είχε κάποιος όταν είδε τον σκύλο του να τρέχει εύκολα πάνω στον πάγο
• Από την παιδική ταινία της Disney “Η Λαίδη και ο Αλήτης” η Λαίδη είναι Cocker Spaniel
• Είναι ίσως η χειρότερη ράτσα για φύλαξη, καθώς είναι φιλικά σκυλιά σε υπερβολικό βαθμό

Ενδιαφέρομαι για αγορά Κόκερ Σπάνιελ – Πού θα βρω υγιή κουτάβια;

Αν μετά από όσα διαβάσατε είστε πλέον σίγουροι πως η συγκεκριμένη φυλή είναι κατάλληλη για εσάς, ανυπομονείτε να κάνετε δικό σας ένα κουτάβι Κόκερ Σπάνιελ και η αγορά είναι το επόμενό σας βήμα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.
Στο andreaskoutavakia.gr θα βρείτε Κόκερ Σπάνιελ κουτάβι σε τιμή λογική, 100% υγιές & καθαρόαιμο, χωρίς προβλήματα υγείας και κληρονομικές παθήσεις.
Επικοινωνήστε μαζί μας και βρείτε κουταβάκια για αγορά τα οποία αποστέλλονται με απίστευτη προσοχή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα (νησιωτική και ηπειρωτική) μέσα σε ειδικά box μεταφοράς.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να μιλήσουμε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τα καθαρόαιμα κουτάβια, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους, ενώ με κάθε αγορά σας δίνουμε και ένα ειδικό φυλλάδιο συμβουλών εκπαίδευσης και φροντίδας για να μπείτε πιο εύκολα στον νέο σας ρόλο ως σκυλογονείς!