labrador κουτάβια

57

62

cm

29

36

kg

55

60

cm

25

32

kg

10

14

έτη

Νέα Γη

Ήρεμο, Ευγενικό, Ευκίνητο, Εκδηλωτικό, Ευφυές, Ήμερο

Κουτάβια: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες

Εξαιρετικό για οικογένεια με παιδιά, φιλικό με άλλα κατοικίδια αλλά, μάλλον, ένας… όχι και τόσο καλός φύλακας, το αξιαγάπητο Labrador είναι η πιο δημοφιλής ράτσα της Αμερικής (και όχι μόνο!) εδώ και χρόνια.
Φιλικά, εξωστρεφή και κοινωνικά, τα σκυλιά αυτά λατρεύουν τους ανθρώπους και δεν θέλουν να μένουν μόνα τους. Αν είστε έτοιμοι να δώσετε και να πάρετε πολλή αγάπη, αυτή η ράτσα σκύλων είναι ιδανική για εσάς.
Ενδιαφέρεστε για αγορά Λαμπραντόρ; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Στο andreaskoutavakia.gr πωλούνται Λαμπραντόρ κουτάβια με δυνατότητα αποστολής πανελλαδικά με απόλυτη ασφάλεια σε ειδικά box μεταφοράς.
Συνεχίστε να διαβάζετε και μάθετε πόσα χρόνια ζουν τα Λαμπραντόρ, ενημερωθείτε σχετικά με τη φροντίδα που χρειάζονται, τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους και ό,τι άλλο έχει σχέση με τα Λαμπραντόρ και τα χαρακτηριστικά τους και αποφασίστε αν αυτή η φυλή ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Λαμπραντόρ – Χαρακτηριστικά της πιο συντροφικής ράτσας σκύλων

Τα Λαμπραντόρ είναι σκυλιά μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους με τρίχωμα κοντό και γυαλιστερό.
Μοιάζουν πολύ με το Γκόλντεν Ριτρίβερ, με τη βασική διαφορά να είναι ότι το Γκόλντεν Ριτρίβερ έχει πολύ περισσότερο τρίχωμα.
Το ανθεκτικό Lab μπορεί, ανάλογα με το φύλο, να φτάσει περίπου τα 55-60 εκατοστά, ενώ το βάρος του ενδέχεται να ξεπεράσει τα 30 κιλά.
Αν και πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε Labrador το πιο χαρακτηριστικό χρώμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το κίτρινο/χρυσαφί, πολύ διαδεδομένα είναι τόσο τα μαύρα όσο και τα… σοκολατί Λαμπραντόρ κουτάβια.
Τα μάτια λάμπουν από ευγένεια και η κουνιστή ουρά τους θα σηματοδοτεί για πάντα την έμφυτη προθυμία τους.

Λαμπραντόρ – Ένας χαρακτήρας με χρυσή καρδιά

Όσον αφορά τα Λαμπραντόρ και τα χαρακτηριστικά της ράτσας, είναι συντροφικοί συγκάτοικοι που δένονται με όλη την οικογένεια και συναναστρέφονται καλά με τους γείτονες – σκύλους και ανθρώπους.
Για τον λόγο αυτό, δεν είναι και πολύ αξιόπιστοι φύλακες! Αντίθετα, ανήκουν στις πιο φιλικές ράτσες και είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά με μικρά παιδιά και βρέφη.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να μπερδεύετε την ήρεμη προσωπικότητά τους με χαμηλή ενέργεια: Το Λαμπραντόρ είναι ένας ενθουσιώδης αθλητής που απαιτεί πολλή άσκηση για να διατηρείται σωματικά και πνευματικά σε φόρμα. Να θυμάστε πως τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ λατρεύουν το φαγητό και είναι πιθανό να παχύνουν αν δεν ασκούνται συστηματικά, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί με την τροφή αλλά και τις λιχουδιές τους.

Πόσα χρόνια ζουν τα Λαμπραντόρ;

Το ήρεμο, ευγενικό και ευκίνητο Labrador Retriever ζει περίπου 10 με 14 χρόνια.
Είναι γενικά υγιή σκυλιά, αλλά όπως όλες οι ράτσες, έτσι και αυτά είναι επιρρεπή σε ορισμένες παθήσεις, όπως δυσπλασία ισχίου, κληρονομικές οφθαλμολογικές παθήσεις, επιληψία κ.α.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα Lab θα εμφανίσουν κάποιο θέμα, αλλά, εφόσον ενδιαφέρεστε για αγορά Λαμπραντόρ, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από εταιρεία με άδεια πώλησης κύνων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπως το andreaskoutavakia.gr και όχι από κάποιον ιδιώτη, για να αποφύγετε τα χειρότερα.

Τι να προσέξω όσον αφορά την εκπαίδευση του Λαμπραντόρ μου;

Τα Λαμπραντόρ εκτράφηκαν για σωματικά απαιτητικές δουλειές και έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά άσκησης την ημέρα. Χωρίς αυτή, μπορεί να αναζητήσουν διαφορετικούς τρόπους εκτόνωσης, όπως το γάβγισμα και το μάσημα.
Παρά το εκ φύσεως φιλικό ταπεραμέντο τους, τα Labrador χρειάζονται κι αυτά εκπαίδευση. Είναι μεγάλα, ενεργητικά ζώα και όπως όλα τα σκυλιά, πρέπει να διδαχθούν καλούς τρόπους από νωρίς!

Fun facts

• Τα Λαμπραντόρ είναι η πιο διαδεδομένη φυλή σκύλων-οδηγών παγκοσμίως, καθώς είναι έξυπνα, εύκολα στην εκπαίδευση και πρόθυμα να ευχαριστήσουν.
• Αγαπούν το νερό και είναι εξαιρετικοί κολυμβητές. Με ένα τρίχωμα σχεδόν αδιάβροχο και μια ουρά δυνατή σαν πηδάλιο, μπορούν να βουτήξουν ακόμα και στα πιο κρύα νερά!
• Το γηραιότερο Λαμπραντόρ που έχει καταγραφεί ήταν η μαυρούλα Bella, που έζησε 29 χρόνια!

Πού πωλούνται κουτάβια Λαμπραντόρ;

Στο andreaskoutavakia.gr θα βρείτε καθαρόαιμα κουτάβια ελληνικής εκτροφής και πλήρως απογαλακτισμένα, χωρίς προβλήματα υγείας και κληρονομικές παθήσεις.
Για εσάς που ενδιαφέρεστε για Λαμπραντόρ στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα αλλά και οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το σκυλάκι των ονείρων σας.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για τα Λαμπραντόρ και τον χαρακτήρα τους αλλά και πώς να αποκτήσετε κι εσείς ένα κουτάβι Labrador που θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος!