pug κουτάβια

30

36

cm

6

9

kg

28

34

cm

5

8

kg

12

15

έτη

Κίνα

Έξυπνο, Χαριτωμένο, Κοινωνικό, Ήσυχο, Παιχνιδιάρικο, Προσεκτικό

Κουτάβια: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες

Ο πάλαι ποτέ άτακτος σύντροφος των Κινέζων αυτοκρατόρων και αργότερα η μασκότ του Ολλανδικού βασιλικού Οίκου του Orange, το μικρό αλλά συμπαγές Pug λατρεύεται σήμερα από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Το μότο της φυλής είναι η λατινική φράση «multum in parvo» που σημαίνει «πολλά σε λίγο» – μια εύστοχη περιγραφή που μας δίνει ευθύς αμέσως να καταλάβουμε… τι σημαίνει Pug!
Αν ψάχνετε Παγκ για αγορά, μπορούμε να βοηθήσουμε!
Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες για Παγκ που θέλετε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση, όπως πόσα χρόνια ζουν τα Παγκ, ποιος είναι ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία τους αλλά και το κατά πόσο ταιριάζουν στη δική σας ζωή.
Όταν αποφασίσετε ότι η φυλή αυτή είναι ιδανική για εσάς και την οικογένειά σας, επικοινωνήστε μαζί μας. Εδώ πωλούνται κουτάβια Pug καθαρόαιμα και υγιή, που θα σας κρατήσουν συντροφιά για πολλά-πολλά χρόνια και θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι.
Είστε έτοιμοι να μάθετε τα πάντα για τα Pug προτού πάρετε τη μεγάλη απόφαση;

Pug – Χαρακτηριστικά μιας φυλής μικρής στο μάτι, μεγάλης στο ταπεραμέντο

Το στρογγυλό κεφάλι, τα μεγάλα, αστραφτερά μάτια και το ζαρωμένο φρύδι δίνουν στα Pug μια σειρά από ανθρώπινες εκφράσεις, όπως αυτές της έκπληξης, της ευτυχίας και της περιέργειας, που συνεχώς ενθουσιάζουν τους ιδιοκτήτες τους.
Χαρούμενο στην πόλη και την εξοχή, με παιδιά και ηλικιωμένους, ως μοναδικό κατοικίδιο ή με παρέα, το Παγκ παραμένει αξιολάτρευτο, κοινωνικό και χαριτωμένο όπου κι αν βρίσκεται!
Πρόκειται για μια μικρόσωμη φυλή, ιδανική για διαμέρισμα. Ένα Pug σε μέγεθος δεν θα ξεπεράσει τα 34-36 εκατοστά σε ύψος και τα 5-9 κιλά σε βάρος.

Pug – Χαρακτήρας & ιδιοσυγκρασία ενός απίθανου σκύλου

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του Pug και την προσωπικότητά του, με μία λέξη θα την περιγράφαμε ως έντονη!
Είναι πολύ φιλικό και κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά, ενώ ανάλογα με τη διάθεση του ιδιοκτήτη του, το Pug μπορεί να είναι ήσυχο και υπάκουο, αλλά και παιχνιδιάρικο. Έχει την τάση να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό από τη «δράση».
Τα Παγκ δεν χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και περιποίηση από όση θέλει κάθε ράτσα σκύλου: ένα γρήγορο βούρτσισμα 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για την περιποίησή του.
Τέλος, τα Pug, λόγω του μικρού μεγέθους τους, έχουν γρήγορο μεταβολισμό, κάτι που σημαίνει πως καταναλώνουν ενέργεια έντονα, παρόλο που τρώνε μικρές ποσότητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πόσα χρόνια ζουν τα Pug & τι προβλήματα υγείας παρουσιάζουν;

Ένα υγιές Pug έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 12 με 15 έτη.
Παρόλο που θέλει να είναι έξω για βόλτα όλη μέρα, καλό είναι η εξάσκηση να μην ξεπερνάει την μία ώρα κι αυτό γιατί ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα υγείας που εμφανίζει είναι η φραγή της αναπνευστικής οδού και η δυσκολία στην αναπνοή.
Επομένως, δεν πρέπει να ασκείται ή να μένει μέσα στο αυτοκίνητο σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, όπως οι περισσότερες μικρόσωμες ράτσες, είναι επιρρεπές στα οφθαλμολογικά προβλήματα.

Fun Facts

• Τα μοναστήρια Βουδιστών στο Θιβέτ διατηρούσαν σκύλους Pugs ως κατοικίδια
• Στην Ολλανδία, το Pug λέγεται «mopshond» που σημαίνει «να γκρινιάζει» στα ολλανδικά
• Μία θεωρία λέει ότι το όνομα Pug βασίζεται στη λατινική λέξη «pugnus» που σημαίνει «γροθιά» επειδή το πρόσωπό του μοιάζει με σφιγμένη γροθιά

Ενδιαφέρομαι για αγορά Παγκ – Πού να απευθυνθώ;

Στο andreaskoutavakia.gr θα βρείτε καθαρόαιμα κουταβάκια για αγορά, ελληνικής εκτροφής και πλήρως απογαλακτισμένα.
Όπως συμβαίνει με κάθε φυλή, έτσι και εδώ δεν πρέπει ποτέ να παίρνετε την αγορά σκύλου Παγκ ελαφρά. Πρέπει να είστε συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες, να γνωρίζετε τι συνεπάγεται η καθημερινή συμβίωση και επαφή με ένα σκυλάκι και να είστε διατεθειμένοι να ασχοληθείτε μαζί του, δίνοντας και παίρνοντας πολλή αγάπη ως αντάλλαγμα.
Όταν βεβαιωθείτε πως είστε έτοιμοι για τη δέσμευση αυτή, τότε επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.
Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας και άδεια πώλησης κύνων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, η αγορά Pug είναι η ειδικότητά μας!