shih tzu κουτάβια

20

28

cm

4

7

kg

20

28

cm

4

7

kg

10

16

έτη

Κίνα, Θιβέτ

Έξυπνο, Στοργικό, Πιστό, Τολμηρό, Ζωηρό

Κουτάβια: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες

Ως σκύλος που έχει εκτραφεί εδώ και αιώνες για να περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του μέσα σε ανάκτορα, καταλαβαίνουμε γιατί τα Σιχ Τσου είναι ιδανικά κατοικίδια για διαμέρισμα!
Η ράτσα Shih Tzu αποτελεί κομμάτι της κινεζικής ιστορίας και για εκατοντάδες χρόνια ζούσε μαζί με τη βασιλική οικογένεια – μάλιστα ο αυτοκράτορας τα αγαπούσε τόσο πολύ που συχνά έδινε υψηλότατες ανταμοιβές στους εκτροφείς τους.
Παρά τη δημοφιλία τους μεταξύ των βασιλικών οικογενειών, τα Shih Tzu έγιναν ευρέως γνωστά τη δεκαετία του 1930 και έκτοτε εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους με το σκέρτσο τους.
Αν ψάχνετε Shih Tzu κουτάβια για αγορά, σας κατανοούμε απόλυτα!
Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε ακόμα περισσότερα για αυτή τη μοναδική φυλή, συγκεντρώσαμε για εσάς τις σημαντικότερες πληροφορίες για Σιχ Τσου.
Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω προτού αποφασίσετε αν έφτασε η ώρα να αποκτήσετε το δικό σας Σιχ Τσου κουτάβι!

Σιχ Τσου – Χαρακτήρας & προσωπικότητα ενός πιστού φίλου

Η ράτσα Shih Tzu αφορά σκύλους που λατρεύουν σε τεράστιο βαθμό τα παιχνίδια και έχουν μεγάλη προσωπικότητα.
Τα κουτάβια Σιχ Τσου είναι λες και δημιουργήθηκαν για να μας κάνουν συντροφιά και είναι απόλυτα χαρούμενα αν απλά κάθονται στην αγκαλιά των αγαπημένων τους προσώπων όσο αυτοί απολαμβάνουν μία ταινία ή ένα βιβλίο στον καναπέ τους.
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αγαπούν και το παιχνίδι, αφού η πλειοψηφία των Σιχ Τσου απολαμβάνει μία βόλτα στην αυλή για εξερεύνηση ή και οπουδήποτε αλλού!
Τέλος, ο σκύλος Shih Tzu είναι εξωστρεφής, έξυπνος και απαιτεί λίγη άσκηση, ενώ παραμένει ιδιαίτερα στοργικός και με τα παιδιά.

Σιχ Τσου – Χαρακτηριστικά & οδηγίες για τη φροντίδα και την περιποίησή του

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Σιχ Τσου είναι ότι πρόκειται για υποαλλεργική φυλή που δεν μαδάει πολύ, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο κατάλληλα για μέσα στο σπίτι.
Το μακρύ, μαλακό τρίχωμα του Shih Tzu δεν πέφτει, αλλά απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα και μπάνιο κάθε 3-4 εβδομάδες. Εάν δεν θέλετε να διατηρήσετε το τρίχωμα μακρύ, μπορείτε να το κουρέψετε ώστε να φαίνεται όπως όταν είναι κουτάβια.
Το να εκπαιδεύσετε ένα Shih Tzu ενδεχομένως να αποτελεί πρόκληση, καθώς έχουν την τάση να είναι πεισματάρικα κατά περιόδους και δεν τους αρέσει η έντονη εκπαίδευση – ενδέχεται να δώσουν την εντύπωση ότι ορισμένα καθήκοντα δε τα αφορούν, αλλά με υπομονή και συνέπεια μπορούν να γίνουν σχετικά υπάκουα.

Πόσα χρόνια ζουν τα Σιχ Τσου & τι να προσέχω όσον αφορά την υγεία τους;

Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής των Shih Tzu, ζουν κατά μέσο όρο 10 με 18 χρόνια.
Πρόκειται για ένα ανθεκτικό σκυλί που του αρέσουν τα παιχνίδια, ωστόσο είναι ευαίσθητο σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, όπως δυσπλασία ισχίου, επιγονατίδα και οφθαλμικές παθήσεις.
Επιπλέον, η ξηρότητα και η φλεγμονή του κερατοειδούς μπορεί να προκληθούν ως αποτέλεσμα λάθος κλεισίματος των βλεφάρων. Καταρράκτης, νεανικός καταρράκτης, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς μπορεί επίσης να εμφανιστούν. Φυσικά, όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν με τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Fun Facts

• Η ράτσα Shih Tzu ήταν κατοικίδιο ζώο για το μεγαλύτερο μέρος της δυναστείας των Μινγκ
• Shih Tzu σημαίνει «λιοντάρι» στα κινέζικα
• Συχνά αποκαλούνται «σκυλιά με πρόσωπο σε σχήμα χρυσάνθεμου» λόγω του τρόπου με τον οποίο τα μαλλιά τους μεγαλώνουν γύρω από το πρόσωπό τους

Πού πωλούνται κουτάβια Σιχ Τσου & πώς θα αποκτήσω το δικό μου;

Τώρα που ενημερωθήκατε για τα Σιχ Τσου και τα χαρακτηριστικά τους, είστε έτοιμοι να αποκτήσετε και το δικό σας καθαρόαιμο κουταβάκι;
Στο andreaskoutavakia.gr θα βρείτε Σιχ Τσου κουτάβια σε τιμή λογική, εμβολιασμένα & αποπαρασιτωμένα, ελληνικής εκτροφής και πλήρως απογαλακτισμένα.
Για την διπλή εξασφάλιση της ποιότητας των κουταβιών μας, αλλά και προς σεβασμό στους πελάτες που μας εμπιστεύονται τα κουταβάκια περνούν από διπλό κτηνιατρικό έλεγχο από 2 διαφορετικούς κτηνίατρους πριν την παράδοση, ενώ επίσης διενεργούνται πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις και τεστ τύφου-μόρβας.
Επικοινωνήστε μαζί μας και βρείτε Shih Tzu κουτάβια τα οποία αποστέλλονται με απίστευτη προσοχή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα (νησιωτική και ηπειρωτική) μέσα σε ειδικά box μεταφοράς, με microchip, ελληνικό βιβλιάριο υγείας και πιστοποίηση τριπλής υπόστασης (καθαροαιμίας, υγείας & δυσπλασίας) για να είστε απόλυτα βέβαια για την υγεία τους!