west highland white terrier κουτάβια

25

30

cm

7

10

kg

23

28

cm

6

7

kg

12

16

έτη

Σκωτία

Επάγρυπνο, Φιλικό, Ζωηρό, Δραστήριο, Θαρραλέο

Κουτάβια: Χαρακτηριστικά & Πληροφορίες

Ο West Highland Terrier είναι ένας σκύλος έξυπνος, κοινωνικός και γεμάτος ενέργεια, που αγαπά την περιπέτεια και είναι καλός με τα παιδιά.
Έξυπνος, με αυτοπεποίθηση και πάντα διασκεδαστικός, ο αξιολάτρευτος West Highland White Terrier (εν συντομία Westie) μας γοητεύει εδώ και αιώνες.
Εκτρεφόμενα για να κυνηγούν τρωκτικά, τα Westie Terrier είναι δυνατά και… σκληραγωγημένα σκυλιά. Σε εγρήγορση και δραστήρια, διαθέτουν τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Τεριέ: Δεν χρειάζονται υπερβολική περιποίηση, κυνηγούν οτιδήποτε κινείται και η ανεξαρτησία τους μπορεί να κάνει την εκπαίδευση πρόκληση.
Αν όλα αυτά σας εντυπωσιάζουν, νιώθετε έτοιμοι να γίνετε «γονείς» ενός West Highland Terrier και η αγορά είναι το επόμενο βήμα σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε!
Μάθετε ακόμα περισσότερα για το White Terrier και ετοιμαστείτε κατάλληλα για να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

Λευκό Τεριέ των Δυτικών Χάιλαντς – Τα χαρακτηριστικά των Γουέστι που μας ξετρελαίνουν

Αυτός ο μικρόσωμος αλλά ανθεκτικός σκύλος ανήκει στα πιο δημοφιλή Τεριέ.
Με σκούρα διαπεραστικά μάτια, συμπαγές σώμα και μια δυνατή ουρά που κουνιέται όλο χαρά, τα Γουέστι είναι ακαταμάχητα.
Καθώς διατηρούν έντονα τα φυσικά τους ένστικτα, όπως η περιέργεια και η εξερεύνηση, ενδέχεται να σκάβουν τρύπες. Όταν λερώνονται, είναι προτιμότερο να αφήσετε τη λάσπη να στεγνώσει πάνω τους και να τα βουρτσίζετε όταν θα έχουν στεγνώσει.
Τέλος, με μία απλή εβδομαδιαία περιποίηση ο σκύλος West Highland Terrier δε μαδάει, αφού «απελευθερώνεται» από τις τρίχες που πέφτουν.

West Terrier – Χαρακτήρας & συμπεριφορά ενός στοργικού σκύλου

Θρασύς και γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλλά ταυτόχρονα στοργικός και άκρως πιστός στην οικογένειά του, ο Westie παίρνει τον ρόλο του φύλακα στα σοβαρά, καθώς βρίσκεται πάντοτε σε ετοιμότητα και διαθέτει περίσσια τόλμη.
Αν και τον διακρίνει η κοινωνικότητα και η ενέργεια, είναι πιθανό να γίνει κακομαθημένος και ανυπάκουος, γι’ αυτό και η σωστή και συνεπής εκπαίδευση από μικρή ηλικία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.
Ένας σκύλος West Highland Terrier χρειάζεται εκτόνωση γενικά, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου μία ώρα βόλτας και άσκησης σε καθημερινή βάση. Λατρεύει να παίζει διάφορα παιχνίδια με μπάλα και αν τον αφήσεις ελεύθερο, θα τρέχει και θα παίζει με τις ώρες.
Τέλος, να σημειωθεί πως τα Westie κουτάβια καλό είναι να συναναστρέφονται με γάτες από νωρίς, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τις κυνηγούν όταν μεγαλώσουν!

Πόσα χρόνια ζουν τα Γουέστ Χάιλαντ & τι να προσέξω όσον αφορά την υγεία τους;

Ένα Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ ζει κατά μέσο όρο 12-16 χρόνια.
Σχετικά με προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανίσει, το πιο συνηθισμένο έχει να κάνει με διάφορες αλλεργίες τους σώματος. Επιπλέον, επηρεάζεται από μία κληρονομική οστική διαταραχή της κάτω γνάθου.
Τα Γουέστις έχουν επίσης πολύ ευαίσθητο δέρμα στα αυτιά τους και μπορεί να καούν από τον ήλιο, γι’ αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε κάποιο αντηλιακό κατάλληλο για σκύλους.

Fun Facts

• Λόγω του λαμπερού τους λευκού τριχώματος και των σκούρων ματιών και μύτης τους, οι σκύλοι West Highland White Terrier ήταν οι αγαπημένοι καλλιτεχνών και διαφημιστών για πολλά χρόνια
• Παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν απίστευτα δυνατό γάβγισμα. Εκτράφηκαν έτσι ώστε αν κολλούσαν ποτέ κάτω από το έδαφος όταν κυνηγούσαν γάβγιζαν δυνατά και ο ιδιοκτήτης τους τους εντόπιζε
• Αναπτύχθηκαν για να έχουν εξαιρετικά δυνατή ουρά από την οποία μπορεί κάποιος να τα τραβήξει εάν κολλήσουν σε τρύπα
• O Ιντεφίξ, ο αγαπημένος σκυλάκος του Οβελίξ, είναι ένα Γουέστι!

Πού θα βρω να αγοράσω Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ και σε τι τιμή;

Επικοινωνήστε μαζί μας και βρείτε West Highland κουτάβια για αγορά τα οποία αποστέλλονται με απίστευτη προσοχή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα (νησιωτική και ηπειρωτική) μέσα σε ειδικά box μεταφοράς.
Επιλέξτε καθαρόαιμα κουτάβια σε τιμή λογική για να αποκτήσετε κι εσείς το σκυλάκι που τόσο ονειρεύεστε.
Για τη διπλή εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, αλλά και προς σεβασμό στους πελάτες που μας εμπιστεύονται και τα ίδια τα ζώα, όλα τα West Highland κουτάβια μας περνούν από διπλό κτηνιατρικό έλεγχο από 2 διαφορετικούς κτηνίατρους πριν την παράδοση.
Τέλος, διενεργούμε πλήρεις αιματολογικές εξετάσεις και τεστ τύφου-μόρβας, ενώ σε όλα τα κουταβάκια μας γίνονται και τεστ προσωπικότητας, ταπεραμέντου και νοητικής υγείας!